2023-07-04 Product News

Iepazīstinām ar Alfa Laval AC900 - nākamās paaudzes lodēto plākšņu siltummaini, kas īpaši izstrādāts zema blīvuma, zema GWP aukstumaģentiem

2023. gada jūnijā notikušajā Net-zero atklāšanas pasākumā Alfa Laval prezentēja AC900. Tas ir jaunākais papildinājums pieaugošajam lodēto plākšņu siltummaiņu portfelim. Ar īpaši lielu gāzes izplūdes atveri viena slēguma AC900 ir optimizēts gan pilnas, gan daļējas slodzes apstākļiem. Tas paredzēts jaudām no 300 līdz 600 kW dzesēšanas iekārtām ar skrūves kompresoriem, rūpnieciskām dzesēšanas iekārtām un siltumsūkņiem.

Reaģēšana uz tirgus vajadzībām

Gaisa kondicionēšanas un apkures tirgi piedzīvo vēl nebijušu turbulenci," saka Malgoržata Močinska (Malgorzata Moczynska), Enerģētikas departamenta Tērauda un sakausējuma līmēto siltummaiņu nodaļas prezidente. "Rūpnieciskās apkures sistēmās siltumsūkņi strauji aizstāj tvaika un gāzes katlus. Patiesībā mēs sagaidām, ka tuvākajā nākotnē augsttemperatūras rūpniecisko siltumsūkņu tirgus pieaugs vairāk nekā dzesēšanas iekārtu tirgus, jo īpaši Centrāleiropā, Viduseiropā un Skandināvijas valstīs."

Ideāli piemērots gan rūpnieciskajiem siltumsūkņiem, gan dzesēšanas iekārtām

"Tajā pašā laikā," viņa turpina, "arī jaunie noteikumi par F-gāzēm ir radījuši un turpinās radīt negaidītas problēmas dzesēšanas iekārtu un siltumsūkņu ražotājiem. Par standartu ir kļuvuši zema blīvuma, zema globālās sasilšanas potenciāla (GWP) aukstumaģenti, kas liek daudziem aukstumiekārtu un siltumsūkņu ražotājiem pārveidot savas sistēmas." Alfa Laval ir radījusi AC900 - nākamās paaudzes vienkontakta lodētu plākšņu siltummaini, kas īpaši paredzēts šo tirgu izaicinājumiem.

Efektīva alternatīva korpusa-un-cauruļu siltummaiņiem

Tā kā AC900 spēj nodrošināt lielāku jaudu nekā vidēji siltummaiņi, tas paver jaunas iespējas lietojumos, kuros pašlaik dominē korpusa-un-cauruļu siltummaiņi. Ar īpaši lielu gāzes izplūdes atveri un DynaStatic sadales sistēmu AC900 spēj nodrošināt jaudu līdz 600 kW, un to var konfigurēt pēc pasūtījuma, lai nodrošinātu maksimālu veiktspēju no daļējas līdz pilnai slodzei dažādos lietojumos.

Naudas un resursu ietaupījums

AC900 ir arī lielisks risinājums mazas līdz vidējas jaudas dzesēšanas iekārtām ar skrūves kompresoriem, kā arī siltumsūkņiem un rūpnieciskajiem dzesēšanas iekārtām. Tam nepieciešams daudz mazāks aukstuma aģenta daudzums, un tas ir kompaktāks, tāpēc tā uzstādīšana ir lētāka, kā arī palīdz ietaupīt svarīgus tērauda un vara resursus.

Zemākas uzstādīšanas izmaksas ir viena daļa. Tas ir pozitīvi arī no vides aizsardzības viedokļa: jo mazāk aukstuma aģenta, jo labāk.

Pasaules klases veiktspēja

Nesen AC900 tika testēts kā kondensators un iztvaicētājs pie siltumsūkņu ražotāja, izmantojot zema blīvuma aukstumaģentu. AC900 uzrādīja daudz labākus rezultātus nekā konkurenti, sasniedzot jaunu termiskās veiktspējas līmeni. "Skaitļi bija diezgan iespaidīgi, un klients uzskata, ka AC900 ir absolūti labākais savā klasē šajā pielietojumā," stāsta Roman Rathsack, biznesa vienības "Lodētie un sakausējuma līmētie siltummaiņi" vecākais globālās biznesa attīstības vadītājs.

Izstrādāts, domājot par vidi

Alfa Laval ir apņēmies paātrināt ilgtspējīgu risinājumu izstrādi enerģētikas tirgū. Tādējādi AC900 ir izstrādāts saskaņā ar SEER (sezonas energoefektivitātes koeficients) specifikācijām, ko noteicis Gaisa kondicionēšanas, apkures un saldēšanas institūts. Tas atbilst arī jaunajām stingrajām ECO dizaina prasībām, ko noteikusi Eiropas Vides aģentūra.

Jaunākās inovācijas no San Bonifacio, Itālijā

AC900, kas ir jaunākais Alfa Laval lodēto plākšņu siltummaiņu portfeļa papildinājums, ir arī jaunākais jauninājums, kas izstrādāts un ražots Alfa Laval modernākajās iekārtās San Bonifacio, Itālijā.

Uzziniet vairāk par jauno produktu un tā galvenajām priekšrocībām šeit

Unikālas funkcijas

Alfa Laval AC900 ietver vairākas unikālas funkcijas.

  • DynaStatic sadales sistēma, kas ir Alfa Laval jaunākā sadales sistēma, ir ļoti elastīga, ļaujot viegli mainīt ģeometriju sadalītāja iekšpusē. Tas padara AC900 pielāgojamu nākotnes tendencēm un klientu vajadzībām, tostarp mainot pielietojuma prasības, jaunus dzesēšanas aģentus vai jebkurus citus pieprasījumus.
  • IceSafe palīdz klientiem novērst un pārvaldīt sasalšanu lietojumos ar zemu temperatūru.
  • ReFuture nodrošina, ka AC900 ir izstrādāts optimālai darbībai ne tikai ar mūsdienu, bet arī ar rītdienas aukstumaģentiem, padarot to par nākotnes investīciju, kas ļauj klientiem proaktīvi risināt ilgtspējības mērķus un likumdošanas prasības.

Skatieties 2023. gada 15. jūnija Net-zero pasākumu

Jaunais Alfa Laval AC900 vienkontūra lodētais plākšņu siltummainis pirmo reizi tika prezentēts Alfa Laval Net-zero atklāšanas pasākumā 2023. gada jūnijā - tiešsaistes pasākumā, kas iepazīstināja ar jaunu domāšanu energoefektivitātes, tīras enerģijas un aprites ekonomikas risinājumu jomā. Ja jūs to palaidāt garām, tas ir pieejams šeit.

Lai iegūtu papildu informāciju, lūdzu, sazinieties ar:

Roman Rathsack, Senior Global Business Development Manager
Business Unit Brazed & Fusion bonded Heat Exchangers, Energy Division
Phone: +49 17 13 15 06 91
E-mail: roman.rathsack@alfalaval.com

Therese Tonning, Marketing Communications Manager
Business Unit Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers, Energy Division
Phone: +46 46 36 72 09
E-mail: therese.tonning@alfalaval.com

Alfa Laval lodēti plākšņu siltummaiņi

Alfa Laval plašais plākšņu tehnoloģiju klāsts ar izturīgu konstrukciju un inovatīvu dizainu piedāvā energoefektīvu alternatīvu tradicionālajiem čaulas un cauruļu siltummaiņiem. Alfa Laval sildīšanas un dzesēšanas ekspertu pieredze lietojumu jomā apvienojumā ar progresīvu pētniecību un izstrādi un ražošanu nodrošina, ka jūs vienmēr varat piekļūt viskonkurētspējīgākajam pieejamajam risinājumam. Lodētie siltummaiņi ir ideāli piemēroti visu veidu siltumsūkņu, gaisa kondicionēšanas un procesu dzesēšanas iekārtu, kā arī komerciālās un rūpnieciskās saldēšanas iekārtām.

Šis ir Alfa Laval

Alfa Laval ir pasaules līderis siltuma pārneses, centrbēdzes atdalīšanas un šķidrumu apstrādes jomā, kas darbojas enerģētikas, jūrniecības, pārtikas un ūdens aprites jomās, piedāvājot savas zināšanas, produktus un pakalpojumus dažādās nozarēs aptuveni 100 valstīs. Uzņēmums ir apņēmies optimizēt procesus, veidot atbildīgu izaugsmi un veicināt progresu, lai atbalstītu klientus to biznesa mērķu un ilgtspējības mērķu sasniegšanā.

Alfa Laval inovatīvās tehnoloģijas ir veltītas materiālu attīrīšanai, attīrīšanai un atkārtotai izmantošanai, veicinot atbildīgāku dabas resursu izmantošanu. Tās palīdz uzlabot energoefektivitāti un siltuma atgūšanu, uzlabot ūdens attīrīšanu un samazināt emisijas. Tādējādi Alfa Laval ne tikai paātrina panākumus saviem klientiem, bet arī cilvēkiem un planētai. Ik dienu padarīt pasauli labāku.

Alfa Laval ir 20 300 darbinieku. Gada apgrozījums 2022. gadā bija 52,1 miljardi Zviedrijas kronu (aptuveni 4,9 miljardi eiro). Uzņēmums ir kotēts Nasdaq Stokholmas biržā

www.alfalaval.com

Saistīts saturs: