2019-04-24 Product News

Alfa Laval jaunais gāzes-šķidruma plākšņu siltummaiņa portfelis sola gāzu dzesēšanas revolūciju

Alfa Laval atkal definē siltuma pārneses iespējas, ieviešot pilnīgi jaunu gāzes un šķidruma plākšņu siltummaiņu portfeli. Izstrādāta, lai apmierinātu gāzes dzesēšanas vajadzības, šī kompaktā tehnoloģija var tikt galā ar ārkārtīgi augstām temperatūrām un izaicinājumiem vienlaicīgi strādājot gan ar gāzēm, gan šķidrumiem.

“Dzesēšanas uzdevumi, kas saistīti ar gāzi, ir izaicinājums daudziem uzņēmumiem, kuri tradicionāli ir bijuši spiesti samierināties ar lielgabarīta un neefektīvu čaulas un cauruļu tehnoloģiju,” skaidro Fredrik Ekström, Alfa Laval Lodēto un daļēji metināto siltummaiņu, Enerģijas nodaļas prezidents. „Mūsu jaunie gāzes un šķidruma plākšņu siltummaiņi ievieš izmaiņas. Tie ne tikai sniedz daudz lielāku siltuma efektivitāti, bet arī aizņem par aptuveni 75% mazāk vietas nekā čaulas un cauruļu tehnoloģija, ko izmanto tām pašā vajadzībām. ”

Siltummainis, kas var vairāk

 

Lai gan Alfa Laval jau ilgu laiku ir vispusīgi piedāvājis efektīvus lokanus siltummaiņus, jaunais portfelis veic savu produktu klāstu soli tālāk. Pateicoties revolucionāram bedrīšu plates dizainam patentētā asimetriskā konfigurācijā, jaunās vienības ir optimizētas, lai risinātu dažādās problēmas saistībā ar gāzes nesēju izmantošanu.

 

Šis dizains nodrošina ļoti zemu spiediena kritumu lietojumos, kuriem ir ļoti neproporcionāli caurplūdumi starp abiem datu nesējiem, norāda Staffan Nordström, BU Braed & Fusion bonded Heat Exchangers, kas atrodas Alfa Laval, vecākais OEM vadītājs. Turklāt, ja standarta lokanais plates siltummainis nodrošina vides temperatūru līdz 225 °C, gāzes-šķidruma portfelis var apstrādāt gāzes temperatūru 750 °C, neciešot termisku nogurumu.

 

Jaunas iespējas kritiskos lietojumos

 

Pateicoties šiem tehnoloģiskajiem sasniegumiem, gāzes un šķidruma portfelis sniedz īpašas priekšrocības, ja to izmanto siltuma atkritumu reģenerācijā. Alfa Laval jau ir pierādījis šīs spējas ar vairākiem agrīniem patērētājiem, un tehnoloģija ātri ir kļuvusi labi bāzēta koģenerācijas režīmā, pateicoties augstam kondensācijas ātrumam un augstai siltumefektivitātei.

 

Ir virkne citu lietojumu, kas, mūsuprāt, noteikti gūs labumu no šīs inovatīvās tehnoloģijas, piebilst Staffan Nordström. Jo īpaši mēs redzam lieliskas iespējas gaisa kompresoriem, arī lādiņa-gaisa dzesētājiem.

 

Divi diapazoni, lai apmierinātu konkrētas klientu vajadzības

 

Sākotnējai gāzes un šķidruma portfeļa ieviešanai būs divi produktu diapazoni ar dažādu izmēru modeļiem. Lai optimizētu siltuma efektivitāti, GL diapazonā ir pieejams pretstrāvas kanālu izkārtojums. GLX diapazonam ir šķērsplūsmas izkārtojums, un tas ir konstruēts ar atvērtām ieplūdes atverēm un izplūdes atverēm gāzes pusē, lai nodrošinātu vismazāko iespējamo spiediena kritumu.

 

Mēs varam palīdzēt klientiem izvēlēties diapazonu un modeli, kas viņiem ir vispiemērotākais, pamatojoties uz viņu specifiskajiem lietošanas un darbības apstākļiem, Staffan Nordström. Bet, lai ko viņi izvēlētos, mēs esam pārliecināti, ka viņi ātri redzēs, cik šī tehnoloģija patiesi ir absolūta revolūcija!

 

 

 

Saistītais materiāls:

 

gāzes/šķidra slāņa siltummaiņa lapa (JAUNA!)

GL produkta lapa (JAUNA!)

GLX produkta lapa (JAUNA!)

 

 

 

Redaktora piezīmes

 

Par Alfa Laval

 

Alfa Laval ir vadošais specializēto produktu un inženiertehnisko risinājumu piegādātājs pasaulē, pamatojoties uz galvenajām siltuma pārneses, atdalīšanas un šķidrumu apstrādes tehnoloģijām.

 

Uzņēmuma aprīkojums, sistēmas un pakalpojumi ir paredzēti, lai palīdzētu klientiem optimizēt savu procesu izpildi. Risinājumi tiem palīdz sildīt, atdzesēt, nodalīt un transportēt produktus nozarēs, kas ražo pārtiku un dzērienus, ķīmiskās vielas un naftas ķīmijas produktus, farmaceitiskos produktus, cieti, cukuru un etanolu.

 

Alfa Laval produktus izmanto arī spēkstacijās, uz kuģiem, naftas un gāzes izpētē, mašīnbūvē, kalnrūpniecībā un notekūdeņu attīrīšanā, arī klimata un aukstumiekārtu lietošanā.

 

Alfa Laval pasaules organizācija cieši sadarbojas ar klientiem gandrīz 100 valstīs, lai palīdzētu viņiem turēties uz priekšu globālajā arēnā. Alfa Laval ir iekļauts Nasdaq OMX sarakstā, un 2018. gadā iegrāmatots gada pārdošanas apjoms aptuveni SEK 40,7 miljardu apmērā (apm. 4,0 miljardi euro). Uzņēmumā ir aptuveni 17 200 darbinieku.

 

www.alfalaval.com

 

Atzīmes

Visas
GL product libe

For further information, please contact:

Staffan Nordström

Senior OEM Manager, BU Brazed & Fusion bonded Heat Exchangers

Alfa Laval Energy Division

Phone: + 46 725 35 92 88

E-mail: staffan.nordstrom@alfalaval.com

Saistīts saturs: