2023-03-07 Product News

Kā efektīvi veikt aukstās apiņošanas procesu?

Aukstā apiņošana pēdējos gados ir kļuvusi par bieži apspriestu tematu alus darītāju vidū. ASV alus darītavu panākumi, izmantojot šo metodi, nav palikuši nepamanīti arī citās pasaules daļās. Viena no rentabilitātes atslēgām ir maksimāla procesa efektivitāte.

Aukstā apiņošana

Aukstā apiņošana ietver apiņu pievienošanu fermentācijas un/vai nogatavināšanas traukiem pirms vai pēc primārās fermentācijas, lai alum piešķirtu apiņu aromātu un garšu, ko nevar iegūt, apiņojot alus brūzī. Šī prakse ir kļuvusi izplatītāka pēdējos gados, kad tirgū ir kļuvuši populāri Pale Ale un Indian Ale stili. Ir vairākas problēmas, kas saistītas ar auksti apiņota alus automatizāciju un apjoma palielināšanu. Tie ir, piemēram, efektīva apiņu ievietošana bez pārmērīgas skābekļa ietekmes, efektīva garšas savienojumu ekstrakcija alū, apiņu izņemšana ar minimāliem produkta zudumiem un efektīva sistēmas CIP.

Lielākajai daļai tirgū pieejamo aukstās apiņu apliešanas sistēmu ir jaudas ierobežojumi, tās ir grūti tīrīt automatizētā CIP procesā un tās ir grūti integrēt automatizētās, modernās alus darītavās.

Kā paātrināt aukstās apiņošanas procesu?

Alfa Laval Alhop tiek izmantots, lai paātrinātu un vienkāršotu aukstās apiņošanas procesu, kas kļūst arvien populārāks, pateicoties pieaugošajai interesei par auksti apiņotu alu. Pateicoties tā augstajai efektivitātei (tas no apiņu granulām iegūst vairāk vielu), Alhop samazina apiņu patēriņu un novērš nepieciešamību šajā alus darīšanas procesa posmā izmantot vairāk granulu. Tas piedāvā plašas iespējas piedāvāt patērētājiem alu ar spēcīgāku un tīrāku apiņu aromātu.

Kā darbojas Alhop? - 4 aukstā apiņošanas posmi

Ražošanas procesā alus tiek dinamiski apiņots, plūstot cauri Alhop cilpai. Faktiskais aukstā apiņošanas process sastāv no četriem posmiem.

  1. Apiņu granulu ievadīšana
  2. Sadalīšana - apiņu granulas tiek sadalītas alū un homogenizētas, izmantojot recirkulācijas cilpu
  3. Aromātu un garšu ekstrakcija - Alhop sistēmā nepārtraukti ieplūst bāzes alus, bet alus ar apiņiem nepārtraukti cirkulē pa recirkulācijas cilpu ar piemērotu sietu.
  4. Apiņu daļiņu atdalīšana

Kad ekstrakcijas process ir pabeigts, sistēmā iesprostoto alu ar apiņiem var reģenerēt, izmantojot koncentrēšanu un diafiltrāciju. Lai atgūtu alfa skābes, apiņu suspensiju mazgā ar deoksigenētu ūdeni, līdz tā kļūst par sūknējamu apiņu suspensiju deoksigenētā ūdenī.

Kādas ir apiņu daļiņu sajaukšanas alū priekšrocības?

Daudzas sarežģītas problēmas, kas saistītas ar auksto apiņošanu, var atrisināt, alū iejaucot apiņu daļiņas.

Iso-Mix External Drive (IMXD) ir jauna veida turbīnu maisītājs, kas ir piemērots tādiem pielietojumiem kā aukstā apiņošana, kad cirkulējošā šķidrumā ir augsta daļiņu koncentrācija.

IMXD sistēmas galvenās priekšrocības:

  • Sistēmu var izmantot liela tilpuma alus (> 1000 hl) aukstajam apiņošanai. Neviena cita pašlaik tirgū pieejamā aukstās apiņošanas tehnoloģija nespēj apstrādāt tik lielus alus tilpumus.
  • Sistēma ātri izkliedē apiņus visā alus tilpumā, tādējādi daudz ātrāk ekstrahējot aromātus un garšas. Apiņu uzturēšanās laiku tvertnēs var samazināt no dienām līdz stundām.
  • Sistēma homogenizē apiņu daļiņu sadalījumu alū visa procesa laikā, ļaujot tās noņemt ar centrifugēšanu, neradot centrifūgas bloķēšanas risku. Šī darbība nodrošina ievērojamu produkta zudumu samazinājumu.
  • Sistēma ir piemērota lielākajai daļai apiņu pievienošanas alum metožu.

Raksta autors: Maciej Głogowski, Alfa Laval vecākais pārdošanas vadītājs.

 

Kontakti:

Maciej Głogowski, Alfa Laval vecākais pārdošanas vadītājs.

maciek.glogowski@alfalaval.com

+48 695 559 502

 

Vēlaties uzzināt vairāk? Noskatieties mūsu vebināru par aukstās aprites izmantošanu: Kā efektīvi veikt alus auksto apiņošanu – Alfa Laval vebinārs - YouTube

 

Alhop

Kontakti

Maciek Głogowski

Vecākais pārdošanas vadītājs

+48695559502
maciek.glogowski@alfalaval.com

Saistīts saturs: