2021-03-04 Product News

Alfa Laval paver vairāk iespēju pārkritiskiem CO2 pielietojumiem ar jauno AXP82 plākšņu siltummaini

Alfa Laval nodrošina pārbaudītu AXP produktu līnijas veiktspēju jaunā izmēra siltummainī, kas īpaši izstrādāts darbam ar CO2. Jaunais Alfa Laval AXP82 ļauj izmantot to pašu siltummaiņa dizainu plašākam pārkritiskās jaudas diapazonam, nekā tas bija iespējams ar iepriekšējiem modeļiem. Labākais no visiem, tas apvieno tirgū vadošo zemā spiediena krituma un augsta dizaina spiediena standartu ar izcilu noguruma veiktspēju, lai apmierinātu šo lietojumu unikālās prasības.

AXP82 izstrāde bija atbilde uz strauju transkritisko CO2 sistēmu attīstību apkurei un dzesēšanai. Mūsdienās oglekļa dioksīdu izmanto arvien vairāk lietojumprogrammu un lielākās sistēmās, nekā tas bija vēl nesen.

"CO2 tirgus strauji pieaug, jo arvien vairāk sistēmu ražotāju un galalietotāju pāriet uz dabīgiem dzesēšanas līdzekļiem, reaģējot uz mainīgajiem vides noteikumiem," skaidro Frederik Ekström , "Alfa Laval" biznesa un cieto siltummaiņu biznesa nodaļas prezidents. "Papildus komerciālajai dzesēšanai mēs tagad redzam, ka klienti arvien vairākās nozarēs pāriet uz CO2 - sākot no gaisa kondicionēšanas un rūpnieciskiem lietojumiem līdz klientiem jūras nozarē."

Tomēr CO2 var izvirzīt ārkārtējas prasības tradicionālajiem siltummaiņu dizainiem. "Apzīmējums" XP "AXP apzīmē ārkārtēju spiedienu, un tieši to mēs esam izstrādājuši šo siltummaiņu klāstu," turpina Ekström. "Līdz ar AXP82 laišanu tirgū mēs varēsim nodrošināt uzticamu siltuma veiktspēju dažāda lieluma sistēmām plašākā prasīgu CO2 lietojumu klāstā."

Līdzsvars starp izturību un sniegumu

Patiesībā AXP82 noguruma veiktspēja pat pārsniedz iepriekšējo modeļu augstos standartus. Tas ir saistīts ar jaunu jauninājumu ieviešanu, piemēram, pilnīgi jaunu dobu serdes struktūru, kuras pamatā ir unikālā Alfa Laval PressureSecure tehnoloģija. Rezultātā AXP82 piedāvā vēl lielāku atbalstu, lai tiktu galā ar superkritiskā CO2 spiediena un temperatūras izaicinājumiem.

"Tajā pašā laikā mēs izstrādājām AXP82, lai nodrošinātu pasaules klases siltuma pārneses efektivitāti," saka Ekström. "Jaunajam modelim ir vairākas unikālas īpašības, kas palielina siltuma efektivitāti ar minimālu spiediena kritumu."

Svarīgs elements bija jaunu, lielāku ostu projektēšana siltummainī. Optimizējot līdzsvaru starp ostas izmēru un mehānisko veiktspēju, Alfa Laval spēja nodrošināt zemu spiediena kritumu kopā ar augstu projektēto spiedienu, vienlaikus panākot augstu noguruma izturību.

Kompakts un ekonomisks risinājums

Papildus jaunajām kanālu plāksnēm un pieslēgvietām AXP82 ir arī pirmais AXP sērijas siltummainis, kam ir bezrāmju dizains. Tas samazina konstrukcijas svaru un nodrošina kompaktāku siltummaini.

"Klientiem kompaktāks dizains piedāvā vairākas ļoti skaidras priekšrocības," piebilst Ekström. "Papildus mazākajai ierīces platībai materiālu daudzuma samazināšana struktūrā uzlabo ilgtspējību rentablā veidā."

Lai uzzinātu vairāk par Alfa Laval AXP82 un Alfa Laval pilnu apsildes un dzesēšanas risinājumu klāstu, lūdzu, apmeklējiet: https://www.alfalaval.lv/produkti-un-risinjumi/siltuma-apmaia/plku-siltummaii/lodeti-plaksnu-siltummaini/

AXP82 vignette

Vairāk informācijai, lūdzu kontaktēties

Fredrik Ekström, President
Business Unit Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers
Energy Division, Alfa Laval
Phone: +46 705 547 409
E-mail: fredrik.ekstrom@alfalaval.com

Therese Tonning
Marketing Communication Manager

Business Unit Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers
Energy Division, Alfa Laval
Phone: +46 46 36 72 09
E-mail: therese.tonning@alfalaval.com

brazed_family_preview640x360.jpg

Alfa Laval vara lodētie plākšņu siltummaiņi ir kompakts, efektīvs un bez apkopes risinājums apkurei, dzesēšanai, iztvaikošanai un kondensācijai daudzos gadījumos.

Cietlodēta siltummaiņa risinājumi

Saistīts saturs: