Gaļas un tauku apstrāde | Alfa Laval

Gaļas un tauku apstrāde

Alfa Laval ir vadošais speciālists, kas nodrošina gan izcilu zinātību, gan progresīvu tehnoloģiju, kā ekstrahēt pārtikas olbaltumvielu sastāvdaļas un taukus no daudziem gaļas blakusproduktiem. Tas attiecas arī uz pārtikas pārstrādes sistēmu, tostarp uz pārtikas taukaugiem, kolagēna un želatīna ekstraktiem, asins plazmu, buljonu/zupām, kā arī uz gaļu ar samazinātu tauku saturu.

Greave and meal and fat processing 640x360

 

Papildus produktiem un risinājumiem nepārtrauktai mitrās renderēšanas un dradžu atkausēšanai, Alfa Laval ir arī ievērojama pieredze, projektējot pārstrādes līnijas zupas krājumu atgūšanai no abattoir blakusproduktiem.

 

Alfa Laval separācijas tehnoloģija tiek plaši izmantota arī kaulu un ādas materiāla, kas jāapstrādā želatīnā, pirmapstrādei un atkaulošanai.

 

Sarkanās gaļas attaukošanas sistēmas

 

Alfa Laval Contherm noskrāpētus virsmas siltummaiņus un decantera centrifūgas izmanto līniju projektēšanai, lai ražotu gaļas produktus ar samazinātu tauku saturu, piemēram, liesu un teksturētu liellopu gaļu vai samazinātu mājputnu gaļas tauku daudzumu.

 

Maltas taukvielas, neatkarīgi no , vai tās ir mājputnu gaļa, liellopu gaļa vai cūkgaļa, tiek ātri mīkstinātas, izmantojot Contherm saskrāpētus siltummaiņus, bez denaturējošiem proteīniem, bet kausējot lielāko daļu tauku. Pēc tam, lai atdalītu nevēlamos taukus, izmanto decantera centrifūgu. Mince tūlīt pēc tam tiek atdzesēta otrā Contherm sistēmā. Rezultāts ir maztauku gaļas produkts, kas saglabā visu garšu un funkcionalitāti īpašība, kas ļoti augstu novērtēta daudzos gaļas pielietojumos, ieskaitot burgerus un vistas nēģus.

 

Pārtikas tauki

 

Gaļas pārstrādes uzņēmumiem ir svarīgi, lai no daudzu veidu taukaudiem pieejamā komerciālā vērtība nenonāktu atkritumos. Tāpēc visa veida taukaudi, ieskaitot ādu un saistaudus, parasti tiek pārstrādāti attīrītos taukos un dradžos, lai gūtu papildu ieņēmumus.

 

Alfa Laval Centriflow nepārtrauktās mitrās renderēšanas sistēma ir labākais veids, to panākt, samazinot tauku līmeni taukos par 50%. Šis process notiek pilnīgi slēgtā sistēmā, kas ir īpaši piemērota ēdamu izejvielu pārvēršanai produktos, kas paredzēti lietošanai pārtikā.

 

AlfaVap daudzpakāpju plates iztvaikošanas sistēma ir ļoti kompakta un ārkārtīgi energoefektīva metode visu izšķīdušo proteīnu atgūšanai no atdalītās ūdens fāzes.

 

Galīgo žāvēšanu veic ar parastajiem disku žāvētājiem vai ar Alfa Laval zibspuldzes žāvētājiem.