Dzīvnieku pārtikas apstrāde

Tagad mājdzīvniekiem ir arvien lielāka nozīme mūsdienu dzīvē, kā rezultātā rodas vēlme uzlabot šādiem mājdzīvniekiem barotās pārtikas kvalitāti. Tāpēc tradicionālā kausētā gaļa tiek aizstāta ar atdzesētu svaigu gaļu, un sausās mājdzīvnieku barības pārstrādātāji koncentrējas uz svaigas gaļas satura palielināšanu.

 

Svaiga gaļa lolojumdzīvnieku barībai

 

Šķīdums, lai atdzesētu mīkstās gaļas blakusproduktus no kaušanas vai zivju blakusproduktiem, ir Alfa Laval Contherm cilindriskais virsmas siltummainis, kas ir īpaši paredzēts viskozu, lipīgu un kraukšķīgu produktu dzesēšanai. Contherm dzesēšanas sistēmās produktus atdzesē bez gaisa kontakta. būvniecība ir labi pārdomāta betonēšanai ir vajadzīga neliela platība, tiek samazināts darbaspēks un nepieciešama tikai minimāla uzturēšana. Arī bloku ir viegli tīrīt, kaut arī tas apstrādā prasīgus produktus.

 

Svaigi koncentrēta gaļa

 

Alfa Laval koncentrētā gaļas sistēma, kas balstīta uz labi pazīstamajām Alfa Laval ēdamajām zivīm un gaļas sistēmām, ļauj samazināt mitruma saturu, parasti par 50%.

 

Alfa Laval pamattehnoloģijas ļauj pilnībā kontrolēt tauku un mitruma līmeni visos svaigajos gaļas produktos, kas iegūti kaušanā vai zivju apstrādē. Alfa Laval koncentrētā gaļas tehnoloģija ļauj sabalansēt tauku līmeni un samazināt mitrumu, tādējādi nodrošinot, ka sausās mājdzīvnieku barības ražotāji savos produktos var integrēt vairāk svaigas gaļas. Pastāvīgais mitrums un tauku izlaide neatkarīgi no mainīgā ievades sastāva arī atvieglo dažādu sauso lolojumdzīvnieku barības ēdienu līdzsvarošanu.

 

Šo sistēmu var ieviest pārstrādātājs vai lolojumdzīvnieku barības pārstrādātājs, un to var pielāgot praktiski jebkura veida svaigai gaļai, ko izmanto lolojumdzīvnieku barībā.

 

Koncentrēta gaļas sistēma

 

Sistēma ietver trīs galvenās procesu sistēmas

1. Svaigas vai saldētas izejvielas malšana un emulsifikācija (ne vairāk 3 mm daļiņu izmērs).

2. Alfa Laval Centriflow sistēma ar 3 fāzu decantera centrifūgas tehnoloģiju un tauku attīrīšanu, lai nodrošinātu gaļas cietvielas, spieķu ūdeni un taukus.

3. AlfaVap iztvaicēšanas sistēma ūdens koncentrēšanai uz augsti funkcionējošu gaļas koncentrātu, ko var izmantot atsevišķi bider vai garšas pastiprinātāju granulu ražošanas posmā.

 

Tas ļauj iegūt gaļas koncentrātu ar aptuveni pusi mitruma, izmantojot labi pierādīto tehnoloģiju, kas jau izmantota gaļas olbaltumvielu pārstrādē.