Karjeras iespējas - neatkarīgi no dzimuma

Sieviešu diskriminācija attiecas uz visām dzīves jomām, sākot ar veselību un uzturu un beidzot ar izglītību, nodarbinātību un politiku. Tomēr ir daudz labu piemēru, kas liecina, ka pārmaiņas ir iespējamas.

DATUMS 2023-11-28 AUTORS Cari Simmons & Ulf Wiman FOTO Marcos Romano & Maurizio Camagna

Sievietes tiek regulāri diskriminētas visās nozarēs visā pasaulē. Vienlīdzīgs atalgojums par vienādu darbu un vienlīdzīgas karjeras iespējas joprojām ir tālu prom. Taču, lai gan progress ir ārkārtīgi lēns un notiek pretdarbība, ir arī cerību stariņi.

Uzņēmumu arēnā arvien vairāk uzņēmumu redz, ka daudzveidība un vienlīdzīgas iespējas - ne tikai attiecībā uz dzimumu - ir pareizi ne tikai no sociālā un ētiskā viedokļa, bet arī rada dinamisku darba vidi, kas veicina radošumu un inovatīvu domāšanu. Un, kas ir galvenais, biznesa izaugsme.

Alfa Laval vīzija ir izveidot iekļaujošu darbavietu, kurā daudzveidība ir būtiska uzņēmuma mērķu sasniegšanai. Viena no proaktīvām uzņēmuma iniciatīvām ir saistīta ar sieviešu vadītāju piesaisti, attīstību un audzināšanu.

Augstākā un zemākā līmeņa vadītāji
Penny Peng, rezerves daļu un pakalpojumu nodaļas vecākā menedžere Ķīnā, un Sara Billo, produktu grupas kvalitātes un drošības vadītāja Itālijā, ir divas veiksmīgas Alfa Laval vadītājas, kuras ir veikušas šo ceļu. Viņas ir iedvesmojoši piemēri, parādot, ka ir iespējams būt sievietei un augstākā līmeņa vadītājai ražošanas nozarē.

Kad Penija 1992. gadā pabeidza universitāti kā inženierzinātņu studente, Ķīna bija atvērta pasaulei. Daudzi starptautiski uzņēmumi ieradās Ķīnā un izveidoja filiāles. "Jaunie ķīnieši, tāpat kā es," saka Penija, "vēlējās apgūt šo starptautisko uzņēmumu progresīvās vadības prasmes un tehnoloģijas. Drīz pēc studiju beigšanas es pievienojos Alfa Laval Jūras departamenta Jūras departamenta darbiniekiem."

Sāra nolēma strādāt Alfa Laval, jo tas ir labi pazīstams un stabils starptautisks uzņēmums ar labu reputāciju. Viņa vēlējās turpināt pilnveidot savas zināšanas un kompetences darba drošības, veselības, drošības un veselības aizsardzības jomā un atrasties nozīmīgā ražošanas vietā. "Man ir ķīmijas inženieres grāds un maģistra grāds veselības, drošības un vides pārvaldības sistēmās, un, kad 2004. gadā sāku strādāt Alfa Laval, jutos ļoti laimīga, ka man bija iespēja strādāt jomā, kas man patiešām patīk."

Panākumu atslēga
Atskatoties uz savu karjeru, Penija un Sāra ir vienisprātis, ka viņu panākumiem izšķiroša nozīme ir bijusi atvērtai un uz atgriezenisko saiti balstītai uzņēmuma kultūrai. Vadītāju atbalsts, ieteikumi un konsultācijas, kā arī mentorings ir būtiski, lai vairotu pašapziņu un norādītu virzienu. Jautāta par personīgajiem veiksmes faktoriem, Penija saka: "Man ir svarīgi būt mierīgai, konsekventai, nekad nepadoties un izmantot apmācības iespējas."

Sāra saka: "Manas specifiskās un padziļinātās zināšanas kvalitātes, veselības, drošības un vides jomā, ko papildina enerģija, aizrautība un spēcīga griba uzlabot procesus un veicināt kultūras pārmaiņas."

Nekļūdieties, tas prasa daudz smaga darba, un ceļā uz panākumiem vienmēr būs izciļņi. Sāra stāsta, ka īpaši izaicinoša pieredze viņai bija pāreja no vietas uz produktu grupas dimensiju un atbildība, kas izriet no darba ar daudzkultūru komandām un organizācijām ar atšķirīgu briedumu un struktūru. Tajā pašā laikā Alfa Laval notika pilnīga reorganizācija.

"Mans vadītājs palīdzēja man saprast iemeslus un koncentrēties uz mērķiem ar tādu pašu enerģiju un apņēmību," viņa saka. "Tas, ka esmu pierādījusi, ka varu pieņemt un vadīt pārmaiņas, tika novērtēts. Rezultātā es redzēju, ka mana loma ir apstiprināta un pilnvarota."

PENNY, Liels izaicinājums bija titāna krīze Ķīnā, kas nozīmēja, ka visas līgumcenas ar kuģu būvētavām bija jāpārrunā no jauna. "Tad bija 2008. gada finanšu krīze, kad tika atcelti pasūtījumi," viņa saka. "Šajās situācijās viss bija atkarīgs no komandas kopīgā darba un risinājumu meklēšanas, lai panāktu abpusēji izdevīgu situāciju ar mūsu klientiem."

Karjera Alfa Laval
Viens no Alfa Laval stratēģiskajiem vienlīdzīgu iespēju mērķiem ir samazināt atšķirību starp sieviešu vadītāju īpatsvaru un sieviešu darbinieku īpatsvaru. Bet kas ir nepieciešams, lai kļūtu par vadītāju Alfa Laval?

"Jums ir jāparāda virzība, jāuzņemas atbildība un jābūt gatavam nest upurus, lai jūsu komandas locekļi jums uzticētos un būtu gatavi iet tālāk kopā ar jums," atbild Penija.

Sāra uzsver: "Spēja ietekmēt un virzīt pārmaiņas, stingri koncentrējoties uz mērķu sasniegšanu un vienmēr paturot prātā klientu apmierinātību un cilvēku iesaistīšanos."

Sāra un Penija pašas ir mērojušas garu ceļu, tāpēc viņām ir labs padoms sievietēm, kuras tikai sāk savu karjeru vai vēlas spert soli vadības virzienā. Sāras ieteikums ir vienmēr strādāt, ievērojot augstus standartus, koncentrējoties uz savām stiprajām pusēm un veidojot stabilu tīklu organizācijā. "Ir arī ļoti svarīgi saņemt enerģiju un atbalstu no ģimenes, lai saglabātu stabilitāti un koncentrēšanos uz mērķiem," viņa saka.

Penijs piekrīt: "Ģimenes locekļu atbalsts ir ļoti svarīgs. Esiet drosmīgi un neatlaidīgi un nebaidieties par nākotni."

IN BRIEF: SARA BILLO

Product Group Quality & Safety Manager, Alonte, Italy. Also responsible for coordinating and standardizing Quality, Health, Safety and Environment (QHSE) processes for sites in other countries. Started at Alfa Laval in 2004, applying her Health, Safety and Environment (HSE) skills at a time when few companies were investing resources in HSE management systems.

IN BRIEF: PENNY PENG

Senior manager, Service Division, Shanghai, China. Twenty-five years ago, she was the first woman at Alfa Laval China to sell marine equipment to China’s shipyards. Not only did Penny introduce new products and technology to the shipyards, but she also crossed a cultural and gender divide.

Vai esat zinātkārs?

Alfa Laval mēs vienmēr darām visu iespējamo, lai pārvarētu visgrūtākos izaicinājumus. Mūsu dzinējspēks ir paātrināt panākumus mūsu klientiem, cilvēkiem un planētai. To var panākt tikai ar mērķtiecīgiem cilvēkiem ar zinātkāru prātu. Zinātkāre ir dzirkstele, kas rada lieliskas idejas. Un lieliskas idejas veicina progresu.

Mūsu karjeras sadaļā atradīsiet iespējas zinātkārajiem prātiem ilgstoši ietekmēt dažas no planētas aktuālākajām problēmām.

Uzlabojumi. Ar Alfa Laval.

Follow us on  Follow Alfa Laval on Facebook  Follow Alfa Laval on LinkedIn

Alfa Laval veicina Globālo Mērķu sasniegšanu

Apvienoto Nāciju Organizācija ir pieņēmusi 17 ilgtspējīgas attīstības mērķus 2030. gadam, kas pazīstami kā Globālie Mērķi un ko pasaules līderi ir apņēmušies sasniegt. Mūsu uzņēmumu ziņā ir mūs turp virzīt.

SDG_Wheel_150x150.png

 

>Izpētiet, kā Alfa Laval pamatdarbība veicina globālo mērķu sasniegšanu

Read Here customer magazine No 36

United Nations Sustainable Development Goals (SDGs) set the vision humanity needs to work towards, now it's up to businesses like ours to take us there. Read how we and our customers make a difference.

Here No 36 clickable version

Here No 36 download version

“Having demonstrated that I can accept and lead change has been appreciated. As a result, I have seen my role confirmed and empowered.”

Sara Billo, Group Quality & Safety Manager, Alfa Laval Italy

sara billo 640x360

“You need to show direction, take responsibility, and be willing to make sacrifices, so that your team members will trust you and be willing to go further with you"

Penny Peng, Senior manager Service, Alfa Laval China

penny peng 640x360

Atzīmes

Visas