Pastāvīga siltuma atgūšana saspiesta gaisa sistēmās

Rūpniecisko procesu ilgtspējības uzlabošana rada arvien lielākas bažas uzņēmumiem visā pasaulē, pateicoties gan pieaugošai izpratnei par vidi, gan arī nepieciešamībai atrast jaunus veidus, kā samazināt darbības izmaksas. Piemēram, Dienvidkorejā vairāki lielākie automobiļu ražotāji savā darbībā ir atkārtoti pievērsušies siltuma atgūšanai. Jo īpaši saspiesta gaisa sistēmas ir piedāvājuši teritoriju jaunam potenciālam ilgtspējīgas siltuma reģenerācijas jomā.

DATUMS 2023-11-28

Daudzās rūpnieciskās lietojumprogrammās tiek izmantots saspiests gaiss, taču enerģija, kas vajadzīga, lai gaiss nonāktu pareizā spiedienā (parasti no 6 līdz 10 bar), parasti sasilda gaisu par aptuveni 150–200 ° C. Rezultātā ir nepieciešams siltummainis, kas atdzesē gaisu līdz piemērotai temperatūrai, pirms to var izmantot sistēmā. Tā vietā, lai vienkārši ļautu šim siltumam izkliedēties apkārtējā atmosfērā, tas rada iespējas atgūt enerģiju citiem procesiem.

Lai to paveiktu, ir nepieciešams pareizā veida siltummainis. Lai maksimāli palielinātu procesu ilgtspēju, attiecīgā tehnoloģija ir jāoptimizē, lai nodrošinātu maksimāli iespējamo termisko efektivitāti. Tajā pašā laikā tam jāspēj droši darboties, vienlaikus izturot saspiestā gaisa augsto spiedienu. Tam jāpiedāvā arī kompakts dizains, ko var elastīgi un viegli integrēt dažādās sistēmās.

Kompaktais dizains
Alfa Laval gāzes-šķidruma siltummaiņi ļauj tos viegli integrēt saspiesta gaisa sistēmās, kā šajā piemērā ir cits auto nozares līderis Dienvidkorejā

Augsta efektivitāte ar nelielu nospiedumu

Alfa Laval gāzes-šķidruma plākšņu siltummaiņi piedāvā optimālu risinājumu šīm problēmām. Tās ir veidotas ar unikālu dizainu, kas piedāvā izcilu efektivitāti lietojumprogrammās ar ļoti nesamērīgu plūsmas ātrumu starp abām barotnēm, un tās saspiestu gaisu var atdzesēt līdz tikai 5–10 ° C augstākai temperatūrai nekā šķidrā vide. Šķidrumu, parasti ūdeni, pēc tam var izmantot iepriekšējai sasildīšanai vai kā vērtīgu karstu ūdeni plašā citā lietojuma diapazonā.

Papildus zemāka gaisa puses spiediena krituma nodrošināšanai Alfa Laval tehnoloģija no gāzes līdz šķidrumam ir arī daudz efektīvāka nekā tradicionālāki čaulas un caurules risinājumi. Tas ir arī daudz kompaktāks, un visi savienojumi ir integrēti ierīces iekšpusē, un drošai darbībai nav nepieciešami papildu spiedienizturīgi korpusi. Tas atvieglo uzstādīšanu dažādiem pienākumiem, nepalielinot kopējās sistēmas nospiedumu.

Specifikāciju piemērs

Kompresora izgatavošana: Samsung, IHI, Ingersoll Rand
Tips: Turbo / bez eļļas
Gaisa spiediens: 6 - 10 bar (a)
Gaisa plūsma: ≈3 kg / s / 150 Nm3 / min
Siltuma jauda: līdz 300 kW

 

Lejupielādējiet pilnu stāstu

gl_product_line_640x360_left.png

Alfa Laval GL produktu līnija ir īpaši kompakts, augstas efektivitātes risinājums, kas izstrādāts, lai risinātu unikālos uzdevumus, kas saistīti vienlaikus strādājot ar gāzes un šķidruma nesējiem. Jaunais revolucionārais dizains apstrādā ļoti augstas temperatūras un ļoti zemu spiediena kritumu.

Uzziniet vairāk par Alfa Laval GL 

Uzziniet vairāk par gāzes un šķidruma siltummaiņiem

Atzīmes

Visas