Koģenerācijas efektivitātes paaugstināšana ar šķidras gāzes tehnoloģijas palīdzību

Hubert Tippkötter GmbH ir novatorisks pilnīgu koģenerācijas sistēmu (CHP) projektētājs un ražotājs, kas darbojas kopš 1970. gada. Uzņēmums, kura galvenā mītne atrodas Vorendorfā, Vācijā, izstrādā elastīgus risinājumus, kas rada 30 līdz 2100 kW elektroenerģijas un vienmēr ir pilnībā pielāgoti klienta īpašajiem apstākļiem.

DATUMS 2023-11-28

Vienlaicīgi ražojot elektrību un atkārtoti izmantojot siltumu, koģenerācija ir ļoti efektīvs risinājums daudzām mūsdienu lietojumprogrammām.

Tippkötter, tāpat kā visi koģenerācijas staciju ražotāji, pastāvīgi optimizē savu tehnoloģiju, lai sasniegtu visus iespējamos papildu procentus no savas sistēmas efektivitātes. Tas ietver jaunus siltuma pārneses veidus modificēto turbodzinēju dzesēšanai, kas darbina šīs sistēmas.

Tomēr to ir vieglāk pateikt nekā izdarīt. Parasti koģenerācijas sistēmās tiek izmantoti gaisa dzesētāji, kuros apkārtējais gaiss saspiestu motora uzlādes gaisu atdzesē līdz vajadzīgajai ieplūdes temperatūrai 75 ° C. Šajā procesā saražotās enerģijas atkārtota izmantošana tradicionāli ir bijusi sarežģīta - pat neiespējama - sakarā ar izaicinājumiem darbā ar gāzveida nesējiem. Līdz ar to visas sistēmas potenciālais sniegums bija ierobežots.

Optimāls uzlādes gaisa dzesētāja risinājums

Tippkötter spēja tikt galā ar šīm problēmām, aprīkojot tās koģenerācijas stacijas ar Alfa Laval gāzes-šķidruma plākšņu siltummaiņiem. Atšķirībā no tradicionālās gaisa dzesētāja tehnoloģijas, Alfa Laval gāzes-šķidruma siltummaiņu dizains ļauj izmantot ūdeni kā dzesēšanas šķidrumu. Tas uzlabo kopējo enerģijas bilanci līdz 5% no motora jaudas.

GL modeļa siltummaiņi pretplūsmas sistēmā izmanto aukstu ūdeni, lai atdzesētu salīdzinoši mazāku uzlādētā saspiestā gaisa daudzumu līdz pareizai ieplūdes temperatūrai. GL konstrukcijas papildu priekšrocība ir tā, ka visi savienojumi ir integrēti ierīcē, ieskaitot divus gāzes, divus ūdens un vienu kondensāta savienojumus. Tādā veidā tika izveidots ļoti kompakts siltummainis, kas atvieglo, paātrina un izmaksā ierīces uzstādīšanu, tādējādi ļaujot klientiem piedāvāt mazāku uzstādīšanas vietu.

Alfa Laval GL gāzes-šķidruma siltummaiņu izmantošanai ir bijusi nozīmīga loma Tippkötter nepārtrauktā attīstībā ar mērķi optimizēt tās koģenerācijas tehnoloģiju. Pašlaik uzņēmums var lepni piedāvāt klientiem koģenerācijas efektivitāti 91% vai vairāk!

Uzzināt vairā

gl_product_line_640x360_left.png

Alfa Laval GL produktu līnija ir īpaši kompakts, augstas efektivitātes risinājums, kas izstrādāts, lai risinātu unikālos uzdevumus, kas saistīti vienlaikus strādājot ar gāzes un šķidruma nesējiem. Jaunais revolucionārais dizains apstrādā ļoti augstas temperatūras un ļoti zemu spiediena kritumu.

Uzziniet vairāk par Alfa Laval GL 

Uzziniet vairāk par gāzes un šķidruma siltummaiņiem