Bioetanola ražošanas optimizēšana ar plākšņu siltummaiņiem ar blīvējumu

Kad destilācijas kolonnas siltummaiņu ekspluatācijas un uzturēšanas izmaksas sāka strauji pieaugt, bioetanola ražotājs Ethanol Energy vērsās pie Alfa Laval. Iekārtas audits atklāja, ka siltummaiņa kanāli ir pārāk šauri, nespējot izturēt šķiedru šķidrumu ar lielu kaltētu destilācijas graudu saturu ar šķīstošām vielām. Veco iekārtu aizstāšana ar trīs Alfa Laval WideGap blīvējuma plākšņu un rāmja siltummaiņiem ļāva Ethanol Energy palielināt darbības laiku, samazināt tīrīšanas biežuma intervālus un izmaksas, kā arī palielināt produktivitāti, produktu kvalitāti un ražu.

DATUMS 2023-11-28

Bioethanol.jpg

Ethanol Energy, vienīgais destilētāju žāvētu graudu ar šķīstošām vielām (DDGS) ražotājs Čehijas Republikā, ražo bioetanolu no kukurūzas graudiem, kas bagāti ar cieti. Svarīgs process bioetanola ražošanas atdalīšanas procesā, destilācijas kolonnai ir jānodrošina uzticama, rentabla veiktspēja.

 

Vairs nekādu neplānotu bojājumu

Tā kā destilācijas kolonnas siltummaiņi, ko piegādājis cits ražotājs, bieži aizsērēja, Ethanol Energy lūdza Alfa Laval palīdzību. Cita ražotāja siltummaiņi ar 4,5 mm kanāliem bija slikti aprīkoti, lai apstrādātu šķidrumus ar augstu šķiedru saturu. Pamatojoties uz plašo pieredzi lauksaimniecības blakusproduktu pārveidošanā bioetanolā, Alfa Laval eksperti ieteica nomainīt nepareizi funkcionējošās vienības pret trim WideGap 200 siltummaiņiem. Tas nodrošina vieglu procesa šķidrumu nokļūšanu destilācijas kolonnā un bez veiktspējas kompromisiem.

 

"Veco iekārtu nomaiņa ar Alfa Laval WideGap blīvējuma plākšņu siltummaiņiem nozīmēja mazāk servisa iejaukšanās, mazāk neplānotu bojājumu un mazāk stresa," saka Ethanol Energy tehniskais vadītājs. "Tas ļāva mums koncentrēties uz produktivitātes, produktu kvalitātes un ražas palielināšanu."

 

Vairāk nekā 80% uzturēšanas ietaupījumu

Izmantojot Alfa Laval WideGap siltummaiņus destilācijas kolonnas siltuma pārnesei, Ethanol Energy samazināja uzturēšanas izmaksas par vairāk nekā 80%. Tā vietā, lai ik pēc divām nedēļām izvilktu trīs siltummaiņus tīrīšanai, bioetanola ražotājam WideGap vienības ir jātīra tikai reizi trijos mēnešos. Tas nozīmē par 80% mazāku ražošanas apturēšanu, ilgāku darbības laiku un ievērojamus ietaupījumus. Turklāt, tā kā WideGap ierīcēm nav nepieciešama bieža atvēršana, blīves ir mazāk pakļautas bojājumiem un tādējādi kalpo ilgāk.

 

Paļaujieties uz saprātīgu inženieriju un lietojumprogrammu pieredzi

Lielāks darbības laiks un lielāka ražība bioetanola ražošanas procesos ir tas, ko Ethanol Energy ir ieguvusi, atkal sadarbojoties ar Alfa Laval. Liela priekšrocība ir arī lielāka elastība, ņemot vērā bioetanola ražotnes masas plūsmas ātrumu – 12 260 kg/h (karstā puse) un 488 200 (aukstā puse) ar kondensēto/iztvaicēto šķidrumu pie 12 260 kg/h (karstā puse) un nulle kg/h ( aukstā puse). Universālie un ļoti efektīvie Alfa Laval WideGap plākšņu siltummaiņi viegli pielāgojas mainīgajām procesa prasībām, vienkārši pievienojot plāksnes, lai palielinātu jaudu. Rūpējoties par ciešu sadarbību ar klientiem, Alfa Laval ir apņēmies atbalstīt klientus viņu biznesa mērķu un ilgtspējības mērķu sasniegšanā, izmantojot novatoriskus risinājumus.