2023-05-09 Investor News by Cision Sverige AB

Alfa Laval apvieno spēkus ar Boliden, lai samazinātu oglekļa dioksīda emisijas nospiedumu

Alfa Laval ir apvienojis spēkus ar Zviedrijas kalnrūpniecības un metalurģijas uzņēmumu Boliden, lai siltummaiņu ražošanā izmantotu zemas oglekļa emisijas varu. Mērķis ir 2023. gadā izgatavot pirmo siltummaini, izmantojot Boliden varu. Šī sadarbība ļaus Alfa Laval ražot siltummaiņus ar samazinātu oglekļa dioksīda emisiju. Tā ir daļa no uzņēmuma daudzkanāla plāna līdz 2030. gadam sasniegt oglekļa neitralitāti.

 "Lai virzītu pāreju uz ilgtspējīgāku sabiedrību, ir būtiski atrast partnerības un sadarbības, kas papildina mūsu kā uzņēmuma ambīcijas. Apvienojot Boliden varu un mūsu energoefektīvos siltummaiņus, mēs varam dot ieguldījumu nozares pārveidē, lai sasniegtu neto nulles vērtību," saka Alfa Laval prezidents un izpilddirektors Toms Eriksons.

Sadarbība ar Boliden ir daļa no Alfa Laval stratēģiskā mērķa samazināt izejvielu ietekmi uz vidi. Boliden zema oglekļa satura varš tiek ražots no Zviedrijas ziemeļos iegūta vara un pārstrādātiem materiāliem, piemēram, elektroniskiem atkritumiem, izmantojot tīru enerģiju, kas nodrošina izejmateriālam vienu no zemākajām oglekļa emisijām starp visiem rafinētajiem vara veidiem pasaulē. Varš galvenokārt tiks izmantots Alfa Laval lodētajos siltummaiņos, kurus izmanto sildīšanai, dzesēšanai, iztvaicēšanai un kondensācijai daudzos lietojumos, tostarp siltumsūkņos. Izmantojot Boliden varu, siltummaiņu oglekļa dioksīda emisijas nospiedumi tiks samazināti salīdzinājumā ar citām pieejamām alternatīvām.

"Ar mūsu Zaļajiem Pārejas Metāliem (Green Transition Metals), kas ir viena no ilgtspējīgākajām iespējām tirgū, mēs radām pamatu Eiropas klimata pārmaiņām. Ja vēlamies radīt nākotnes sabiedrību, mums jāsāk jau šodien. Un Alfa Laval šobrīd izmanto to, ka mūsu piedāvājums ir pieejams jau šodien, un ar to viņi ir daļa no nozares līderiem," saka Mikaels Stafass, Boliden izpilddirektors.

 Vai jūs zinājāt, ka... Saskaņā ar Starptautiskās Enerģētikas aģentūras (IEA) datiem energoefektivitāte ir viens no galvenajiem faktoriem, lai sasniegtu Parīzes nolīgumu. Alfa Laval energoefektīvajiem siltummaiņiem, kurus izmanto rūpnieciskajos procesos visā pasaulē, ir svarīga nozīme, jo tie spēj atgūt un atkārtoti izmantot siltumu un enerģiju. Tos izmanto siltumsūkņos un tie ir būtiski svarīgi komponenti ūdeņraža, biodegvielas un ilgstošas enerģijas uzglabāšanas procesos - tādējādi Alfa Laval atbalsta pāreju uz ilgtspējīgākiem enerģijas avotiem.

Par Boliden 

Boliden ir metāluzņēmums, kas koncentrējas uz ilgtspējīgu attīstību. Mūsu saknes meklējamas Ziemeļvalstīs, bet tirgus ir globāls. Mūsu pamatkompetence ir izpētes, kalnrūpniecības, kausēšanas un metālu pārstrādes jomā. Boliden strādā aptuveni 6000 darbinieku, un tā gada apgrozījums ir aptuveni 85 miljardi Zviedrijas kronu. Akcijas ir iekļautas NASDAQ OMX Stokholmas biržas lielo uzņēmumu segmentā.

www.boliden.com

Šis ir Alfa Laval

Alfa Laval ir pasaules līderis siltuma pārneses, centrbēdzes atdalīšanas un šķidrumu apstrādes jomā, kas darbojas enerģētikas, jūrniecības, pārtikas un ūdens aprites jomās, piedāvājot savas zināšanas, produktus un pakalpojumus dažādās nozarēs aptuveni 100 valstīs. Uzņēmums ir apņēmies optimizēt procesus, veidot atbildīgu izaugsmi un veicināt progresu, lai atbalstītu klientus to biznesa mērķu un ilgtspējības mērķu sasniegšanā.

Alfa Laval inovatīvās tehnoloģijas ir veltītas materiālu attīrīšanai, attīrīšanai un atkārtotai izmantošanai, veicinot atbildīgāku dabas resursu izmantošanu. Tās palīdz uzlabot energoefektivitāti un siltuma atgūšanu, uzlabot ūdens attīrīšanu un samazināt emisijas. Tādējādi Alfa Laval ne tikai paātrina panākumus saviem klientiem, bet arī cilvēkiem un planētai. Ik dienu padarīt pasauli labāku.

Alfa Laval ir 20 300 darbinieku. Gada apgrozījums 2022. gadā bija 52,1 miljardi Zviedrijas kronu (aptuveni 4,9 miljardi eiro). Uzņēmums ir kotēts Nasdaq Stokholmas biržā.

                          www.alfalaval.com

Lai iegūtu papildu informāciju, lūdzu sazinieties ar
Eva Schiller

PR Manager
Alfa Laval
Tel: + 46 46 36 71 01
Mobile: +46 709 38 71 01

Johan Lundin                     
Head of Investor Relations
Alfa Laval     
Tel: +46 46 36 65 10         
Mobile: +46 730 46 30 90

Atzīmes

Visas

Saistīts saturs: