2022-11-22 Investor News by Cision Sverige AB

Alfa Laval piegādās siltummaiņus pasaulē lielākajai zaļā ūdeņraža ražotnei

Alfa Laval ir parakstījusi līgumu par kompaktu siltummaiņu piegādi pasaulē lielākajai zaļā ūdeņraža ražotnei, kas tiks būvēta Tuvajos Austrumos. Iekārta, kuru darbinās atjaunojamā enerģija, būs daļa no Neomas pilsētas, kas no nulles uzcelta ziemeļrietumu tuksnesī ar mērķi izveidot jaunu ilgtspējīgas dzīves modeli.

Saskaņā ar Starptautiskās Enerģētikas aģentūras (IEA) datiem ūdeņradis ir viena no vadošajām opcijām, kā uzkrāt enerģiju no atjaunojamajiem energoresursiem dienām, nedēļām vai pat mēnešiem, un tas ļauj to transportēt lielos attālumos. Tomēr "zaļā" ūdeņraža ražošanai ir savas problēmas. Kad attīrītu ūdeni, izmantojot atjaunojamo elektroenerģiju, sašķeļ ūdeņradī un skābeklī, ir būtiski uzturēt stabilu temperatūru elektrolīzerī, lai maksimāli palielinātu efektivitāti. Ūdens sadalīšana divās gāzēs rada lieko siltumu, kas pastāvīgi jādzesē. Šajā projektā tas tiek darīts, izmantojot Alfa Laval energoefektīvos plākšņu siltummaiņus.

Alfa Laval ir vadošais siltummaiņu piegādātājs daudziem galvenajiem elektrolīzeru ražotājiem.

Neomas atrašanās vieta un infrastruktūra ļaus saražot 4 GW atjaunojamās enerģijas no saules un vēja, no kuras aptuveni pusi izmantos zaļā ūdeņraža ražotne. Tā būs lielākā zaļā ūdeņraža ražotne un pirmā gigavatu lieluma iekārta, kas dienā saražos 650 tonnas ūdeņraža. To savukārt izmantos 1,2 miljonu tonnu zaļā amonjaka ražošanai gadā.

"Pēdējo gadu laikā mūsu darbība ūdeņraža jomā ir labi attīstījusies, un šodien mēs piegādājam efektīvus siltummaiņus dažādiem procesa posmiem - ražošanai, sadalei un izmantošanai," saka Alfa Laval Enerģētikas nodaļas prezidents Tomass Mollers (Thomas Møller). "Ar mūsu produktiem un zināšanām mēs turpināsim piedalīties šīs jomas paātrināšanā un paplašināšanā, kas ir tik svarīga, lai sasniegtu nulles emisiju līmeni."

Vai zinājāt, ka... Starptautiskā Enerģētikas aģentūra (IEA) paredz, ka līdz 2030. gadam kopējais rūpnieciskais pieprasījums pēc ūdeņraža pieaugs par 44%, un arvien lielāku nozīmi iegūs tīrs ūdeņradis - lai apmierinātu šo pieprasījumu, tuvāko 10 gadu laikā ir jāveic ātra rīcība.

Šis ir Alfa Laval

Alfa Laval ir pasaules līderis siltuma pārneses, centrbēdzes separācijas un šķidrumu apstrādes jomā, un aktīvi darbojas enerģētikas, jūrniecības, pārtikas un ūdensapgādes jomās, piedāvājot savas zināšanas, produktus un pakalpojumus dažādām nozarēm aptuveni 100 valstīs. Uzņēmums ir apņēmies optimizēt procesus, veidot atbildīgu izaugsmi un veicināt progresu, lai atbalstītu klientus to biznesa ilgtspējības mērķu sasniegšanā.

Alfa Laval inovatīvās tehnoloģijas ir veltītas materiālu attīrīšanai un atkārtotai izmantošanai, veicinot atbildīgāku dabas resursu izmantošanu. Tās palīdz uzlabot energoefektivitāti, siltuma atgūšanu un ūdens attīrīšanu, kā arī samazināt emisijas. Tādējādi Alfa Laval paātrina panākumus ne tikai saviem klientiem, bet arī cilvēkiem un visai planētai, ik dienu padarot pasauli labāku.

Alfa Laval ir 17 900 darbinieku. Gada apgrozījums 2021. gadā bija 40,9 miljardi Zviedrijas kronu (aptuveni 4 miljardi eiro). Uzņēmums ir kotēts Nasdaq Stokholmas biržā.

                          www.alfalaval.com

Lai iegūtu vairāk informācijas, lūdzu, sazinieties ar:
Eva Schiller

PR Manager
Alfa Laval
Tel: + 46 46 36 71 01
Mobile: +46 709 38 71 01

Johan Lundin                     
Head of Investor Relations
Alfa Laval     
Tel: +46 46 36 65 10         
Mobile: +46 730 46 30 90

Atzīmes

Visas

Saistīts saturs: