2023-01-23 Investor News by Cision Sverige AB

Alfa Laval atbalsta naftas pārstrādes rūpnīcu pārejā uz biodegvielas ražošanu

Alfa Laval ir noslēgusi līgumu ar ASV bāzēta atjaunojamās degvielas un naftas pārstrādes uzņēmuma CVR Energy, Inc. meitasuzņēmumu par izejvielu pirmapstrādes apstrādes sistēmu piegādi, kas ir daļa no stratēģiskā ieguldījuma naftas pārstrādes rūpnīcā, atbalstot CVR paplašināšanos atjaunojamās biodegvielas ražošanas jomā.

Alfa Laval piegādās pirmapstrādes sistēmas, kas sastāv no dažādām iekārtām, piemēram, separatoriem, siltummaiņiem, sūkņiem un maisītājiem, kas paredzēti piesārņotāju samazināšanai izejvielās pirms pārveidošanas biodegvielā. Sistēmas ir paredzētas, lai atbalstītu rentablāku ilgtspējīgu izejvielu piegādi.

Saistībā ar notiekošo enerģētikas pāreju daudzas naftas pārstrādes rūpnīcas ASV un Eiropā tiek pārveidotas par biodegvielas ražotnēm. Saskaņā ar Starptautiskās Enerģētikas aģentūras (IEA) datiem fosilā kurināmā aizstāšana ar biodegvielu ir viens no galvenajiem veidiem, kā dekarbonizēt transporta nozari. Saskaņā ar "Neto nulles emisiju scenāriju līdz 2050. gadam" paredzams, ka 2030. gadā biodegvielas veidos 64 % no atjaunojamās enerģijas patēriņa nozarē.

"Alfa Laval ir plaša pieredze un zināšanas gan naftas pārstrādes, gan biodegvielas procesos," saka Nišs Pātels (Nish Patel), Alfa Laval Pārtikas un ūdens nodaļas prezidents. "Kopā ar mūsu augstākās kvalitātes produktu klāstu mēs tādējādi kļūstam par uzticamu partneri mūsu klientiem šajā svarīgajā pārejā uz ilgtspējīgāku energoapgādi. Izmainot un optimizējot pašreizējos procesus, mēs varam panākt lielas pārmaiņas, jo paralēli strādājam pie rītdienas risinājumiem."


Vai jūs zinājāt, ka... Saskaņā ar Starptautiskās Enerģētikas aģentūras (IEA) aplēsēm līdz 2026. gadam pieprasījums pēc biodegvielas pasaulē pieaugs par 28 % gadā, sasniedzot 186 miljardus litru.

Šis ir Alfa Laval

Alfa Laval ir pasaules līderis siltuma pārneses, centrbēdzes atdalīšanas un šķidrumu apstrādes jomā, kas darbojas enerģētikas, jūrniecības un pārtikas un ūdenssaimniecības nozarēs, piedāvājot savas zināšanas, produktus un pakalpojumus visdažādākajām nozarēm aptuveni 100 valstīs. Uzņēmums ir apņēmies optimizēt procesus, veidot atbildīgu izaugsmi un veicināt progresu, lai atbalstītu klientus to biznesa mērķu un ilgtspējības mērķu sasniegšanā.

Alfa Laval inovatīvās tehnoloģijas ir veltītas materiālu attīrīšanai un atkārtotai izmantošanai, veicinot atbildīgāku dabas resursu izmantošanu. Tās palīdz uzlabot energoefektivitāti un siltuma atgūšanu, uzlabot ūdens attīrīšanu un samazināt emisijas. Tādējādi Alfa Laval ne tikai paātrina panākumus saviem klientiem, bet arī cilvēkiem un planētai. Ik dienu padarīt pasauli labāku.

Alfa Laval ir 17 900 darbinieku. Gada apgrozījums 2021. gadā bija 40,9 miljardi Zviedrijas kronu (aptuveni 4 miljardi eiro). Uzņēmums ir kotēts biržas Nasdaq Stokholmas biržā.

                          www.alfalaval.com

For more information please contact:
Eva Schiller

PR Manager
Alfa Laval
Tel: + 46 46 36 71 01
Mobile: +46 709 38 71 01

Johan Lundin                     
Head of Investor Relations
Alfa Laval     
Tel: +46 46 36 65 10         
Mobile: +46 730 46 30 90

Atzīmes

Visas

Saistīts saturs: