2019-01-04 Investor News

Alfa Laval becomes partner in innovative energy storage company

Alfa Laval – pasaules līderis siltuma pārvadē, centrbēdzes atdalīšanā un šķidrumu apstrādē – šodien paziņo, ka tas ieņem mazākuma akciju daļu jaunizveidotajā tehnoloģiju uzņēmumā Malta Inc. Uzņēmums ar inovatīvu enerģijas uzglabāšanas risinājumu, lai būtiski palielinātu atjaunojamās enerģijas izmantošanu, Malta tika inkubēta X, Alphabet Moonshot fabrikā (agrāk Google [x]). Investoru sarakstā ietilpst Alfa Laval, Breakthrough Energy Ventures un Concord New Energy Group.

 

Atjaunojamās enerģijas izmaksas strauji samazinās, un daudzos gadījumos tās jau ir zemākas par parastajām enerģijas izmaksām. Tomēr viens no šķēršļiem atjaunojamās enerģijas pieņemšanai ir tās starpniecība, kas rada nepieciešamību pēc inovatīvas enerģijas uzglabāšanas.

 

 

 

Maltas elektrotermiskā sistēma var uzglabāt enerģiju no jebkura avota (t. i., vēja, saules vai fosilā kurināmā) jebkurā vietā, padarot esošos kapitālieguldījumus gan fosilās, gan atjaunojamās enerģijas ražošanas formās produktīvākus, vienlaikus būtiski uzlabojot elektrotīkla stabilitāti un noturību.

 

 

 

Siltummaiņi ir viens no būtiskākajiem un svarīgākajiem Maltas novatoriskā enerģijas uzglabāšanas risinājuma komponentiem. Tehnoloģijas pamatā ir vajadzīga jauna augstas efektivitātes siltummaiņa koncepcija, kas ietver vairākas problēmas, kuras ir unikāli risināmas Alfa Laval.

 

 

 

Mēs uzskatām, ka Malta ir ļoti interesanta iniciatīva, ar lielu potenciālu, saka Susanne Pahlén Åklundh, Alfa Laval enerģētikas nodaļas vadītāja. Mēs sniegsim mūsu unikālās zināšanas par siltuma pārneses tehnoloģiju, tostarp siltummaiņu projektēšanu un ražošanu, arī nenovērtējamas zināšanas un resursus investoru grupā Maltā. Mēs esam priecīgi sadarboties ar viņiem, lai ieviestu tirgū šo novatorisko jauno pieeju enerģijas uzglabāšanai.

 

 

 

Mūsu ieguldītāji atbalsta mūsu redzējumu izveidot mērogojamu uzglabāšanas risinājumu, kas veicinās atjaunojamo energoresursu turpmāku paplašināšanu, vienlaikus uzlabojot tīkla stabilitāti un noturību visā pasaulē. Papildus kapitālieguldījumiem tie patiešām ir cieši saistīti ar mums, lai izveidotu pirmā veida produktu. Mēs augstu vērtējam viņu uzticību mūsu stratēģijai un mūsu komandas spējām to īstenot", teica Ramya Swaminathan, Maltas Inc. vadītājs.

 

 

 

Vai jūs zinājāt, ka Maltas enerģijas uzkrāšanas sistēmu, kas uzglabā enerģiju siltuma diferenciāļa veidā starp karstajiem un saldēšanas datu nesējiem, atklāja Nobela prēmijas laureāts un inkubēja X, Alphabet Moonshot fabrikā (agrāk Google [x])?

 

 

 

Lai iegūtu papildinformāciju par uzņēmumu Malta Inc., lūdzu, apmeklējiet www.maltainc.com

 

 

 

Par Alfa Laval

Alfa Laval ir vadošais specializēto produktu un inženiertehnisko risinājumu piegādātājs pasaulē, pamatojoties uz galvenajām siltuma pārneses, atdalīšanas un šķidrumu apstrādes tehnoloģijām.

 

 

 

Uzņēmuma aprīkojums, sistēmas un pakalpojumi ir paredzēti, lai palīdzētu klientiem optimizēt savu procesu izpildi. Risinājumi tiem palīdz sildīt, atdzesēt, nodalīt un transportēt produktus nozarēs, kas ražo pārtiku un dzērienus, ķīmiskās vielas un naftas ķīmijas produktus, farmaceitiskos produktus, cieti, cukuru un etanolu.

 

 

 

Alfa Laval produktus izmanto arī spēkstacijās, uz kuģiem, naftas un gāzes izpētē, mašīnbūvē, kalnrūpniecībā un notekūdeņu attīrīšanā, arī klimata un aukstumiekārtu lietošanā.

 

 

 

Alfa Laval pasaules organizācija cieši sadarbojas ar klientiem gandrīz 100 valstīs, lai palīdzētu viņiem turēties uz priekšu globālajā arēnā. Alfa Laval ir iekļauts Nasdaq OMX sarakstā, un 2017. gadā iegrāmatots gada pārdošanas apjoms aptuveni SEK 35.3 miljardu apmērā (apm. 3,6 miljardi euro). Uzņēmumā ir aptuveni 16 400 darbinieku.

 

 

 

www.alfalaval.com

 

 

 

Lai iegūtu papildinformāciju, lūdzu, sazinieties ar:

Pīters Torstenssons

Vecākais viceprezidents komunikāciju jautājumos

Alfa Laval

Tel: + 46 46 36 72 31

Mobilais: +46 709 33 72 31

 

Atzīmes

Visas

Saistīts saturs: