2021-02-18

Alfa Laval turpina paplašināt savu cietlodēto plākšņu siltummaiņu portfeli, izlaižot Alfa Laval CB24

CB24 ir pirmais specializētais kondensators tirgū, kas ir optimizēts tieši R290, un tā konstrukcija nodrošina vēl nebijušu zemu dzesēšanas šķidruma uzlādi kopā ar paaugstinātu siltuma efektivitāti. Tā rezultātā CB24 piedāvā iespējas samazināt negatīvo ietekmi uz vidi, ražojot un ekspluatējot komerciālas saldēšanas sistēmas un zemes siltumsūkņus (GSHP).

 

“Pāreja uz dzesētājiem, kuriem ir mazāka ietekme uz klimatu, šobrīd ir galvenā apkures un dzesēšanas tendence,” Fredriks Ekstrēms, Alfa Laval cietlodēto un salikto siltummaiņu biznesa nodaļas prezidents. “Ar GWP tikai 3 propāns daudziem OEM ir kļuvis par interesantu iespēju. Salīdzinājumam: R407C, kas šodien ir dominējošais aukstumaģents komerciālajās saldēšanas iekārtās, GWP pārsniedz 1700, kas padara šo tendenci viegli saprotamu.

 

Tomēr propāna vai R290 lietošana nav bez praktiskām un tehniskām problēmām. Viegli uzliesmojošā alkāna drošības apsvērumi dažos reģionos ir radījuši noteikumus, kas ierobežo pieļaujamo dzesēšanas šķidruma daudzumu noteiktos gadījumos.

"CB24 mērķis bija pārvarēt šīs problēmas dažiem apkures un dzesēšanas uzdevumiem, kur R290 lietojamība kļūs arvien kritiskāka," turpina Fredriks Ekstrēms. “Mēs to izdarījām, pielāgojot dažus unikālos jauninājumus, ko izstrādājusi Alfa Laval, kā daļu no mūsu daudzu gadu pieredzes šajās lietojumprogrammās. Tas deva mums īpašu kondensatoru, kas veiksmīgi ņem vērā dzesētāja ierobežojumus, kas saistīti ar propāna darbību, nezaudējot siltuma efektivitāti. ”

 


150g un mazāk

Galvenais CB24 izstrādes panākumu elements bija Alfa Laval FlexFlow ™: patentēta plāksnes dizaina tehnika, kas ļauj kanālu asimetriju pielāgot īpašām vajadzībām. FlexFlow ļauj palielināt turbulenci un optimizēt spiediena kritumu atkarībā no konkrētā pielietojuma. Tādēļ CB24 var nodrošināt ļoti efektīvu siltuma pārnesi, darbojoties propāna līmenī, kas ir zemāks nekā iepriekš.

 "Tas nozīmē, piemēram, ka CB24 viegli ievēro stingros noteikumus dažiem komerciāliem saldēšanas lietojumiem, kas propāna daudzumu ierobežo līdz 500 g," skaidro Fredriks Ekstrēms. "" Bet tas vēl nav viss. CB24 var pat izpildīt daudz stingrākas prasības attiecībā uz GSHP, kas Eiropā ir ierobežots tikai ar 150 g dzesētāja "

Vēl viena svarīga CB24 iezīme bija Alfa Laval PressureSecure dizains, kas optimizē siltuma, mehānisko un materiālu īpašību attiecības, lai apmierinātu ar R290 saistītās spiediena slodzes. Tas padara siltummaini izturīgāku, it īpaši ap savienojuma vietām, kas spiediena dēļ var būt ļoti jutīgas pret nodiluma problēmām.

 

 

Zems GWP + augsta efektivitāte = maksimāla izturība

"Izmantojot CB24, spēja izmantot propānu ar samazinātu standarta dzesētāja daudzumu ir tikai puse no cīņas," saka Fredriks Ekstrēms. "Spēja uzlabot siltuma efektivitāti arī radīs jaunas enerģijas taupīšanas iespējas daudziem mūsu klientiem."

Viens no galvenajiem piemēriem ir komerciālas dzesēšanas lietojumprogrammas, kurās iesaistīti vertikālie saldēšanas skapji. Lietojumos, kur iepriekš bija nepieciešami līdz trim kondensatoriem, tā ļoti lielās jaudas dēļ būs iespējams tikai viens CB24 kondensators.

"Rezultāti ir tikpat pozitīvi attiecībā uz ģeotermālo pielietojumu," secina Fredriks Ekstrēms. “Mēs jau esam uzstādījuši savus pirmos GSHP CB24 kondensatorus Dienvideiropā. Klients ziņoja, ka gan zemais faktora līmenis, gan sistēmas augstā efektivitāte pozicionē šo risinājumu tālu priekšā pašreizējiem risinājumiem "

 Lai uzzinātu vairāk par Alfa Laval CB24 un Alfa Laval pilnu apkures un dzesēšanas risinājumu klāstu, apmeklējiet:

Lasīt vairāk

Atzīmes

Visas
CB24 vignette

Saistīts saturs: