Yeast propagation plant

Alfa Laval rauga pavairošanas iekārta ir izstrādāta rauga pavairošanai sterilos apstākļos alus ražošanas nozarē, lai atjaunotu rauga krājumus. Rauga pavairošanas iekārtas elastīgā konstrukcija ļauj pēc vajadzības pavairot dažādus rauga celmus. Viena (vai vairāku tvertņu) iekārtai nepieciešama sākotnējā inokulācija ar laboratorijā pavairotu rauga kultūru (izmantojot Alfa Laval SB Carlsberg kolbu).

Yeast propagation system

Uzticams un drošs process neinficētam, svaigi pavairotam raugam

  • Nodrošina maksimālu rauga dzīvīgumu un dzīvotspēju, pateicoties unikālam procesa dizainam
  • Radīts rauga pavairošanai - visi procesa vārsti un veidgabali ir unikāli izstrādāti rauga pavairošanai
  • Maisītāji nodrošina maigu homogenizāciju
  • Vienkārša un uzticama ekspluatācija, pateicoties standarta konstrukcijai un pārbaudītai tehnoloģijai

Rauga pavairošanas sistēmai ir unikāla augšējā plāksne, kas aprīkota pilnīgai higiēniskai darbībai, ieskaitot automātisko spiediena kontroli, spiediena samazināšanas vārstu, pretvakuuma vārstu, līmeņa zondi un aerācijas lentu ar gaisa šķīdinātāju vai (lielākām tvertnēm) dobās vārpstas maisītāju. Standarta tilpums ir līdz 100 hl darba tilpuma. Rauga pavairošanas sistēma tiek piegādāta kā gatavs modulis, kas jau ir samontēts un pārbaudīts rūpnīcā. To var komplektēt ar CIP staciju un dažāda līmeņa automatizāciju.

.

Rauga pavairošanas process

Kad CIP un tvaika sterilizācija ir pabeigta, rauga pavairošanas trauku piepilda ar karstu vai aukstu misu. Pēc tam misu sterilizē ar sildīšanas apvalku uz konusa un atdzesē ar dzesēšanas apvalku uz cilindriskās daļas. Pirms inokulēšanas misu aerē ar sterilu gaisu. Pēc tam trauku sterilos un aseptiskos apstākļos inokulē ar tīru rauga kultūru (no Carlsberg kolbas).

Rauga pavairošanas laikā temperatūra tiek uzturēta noteiktā līmenī, un pavairojošais raugs tiek aerēts atbilstoši konkrētā celma prasībām. Kad raugs ir sasniedzis vajadzīgo šūnu koncentrāciju, to ievada starpfermentatorā vai tieši rauga fermentācijas tvertnē.

Tīrīšana

Pirms ekspluatācijas vai transportēšanas visas līnijas tiek izskalotas ar ūdeni un sterilizētu tvaiku. Rauga pavairošanas sistēmu tīra, izmantojot integrētu vai ārēju CIP iekārtu.

Uzstādīšana

Rauga pavairošanas iekārtas pirms nosūtīšanas tiek samontētas un pārbaudītas sausā veidā. Pēc tam tās tiek marķētas mūsu darbnīcā, lai to varētu viegli samontēt alus darītavā saskaņā ar pievienotajām rokasgrāmatām.

Uzturēšana

Regulāri jāpārbauda vārsti un jāmaina blīves. Turklāt vismaz reizi divos gados jānomaina filtra ieliktnis.

.

Saņemiet piedāvājumu

Kāds/kādi risinājumi Jums interesē? *
Vai vēlaties saņemt vebinārus, ielūgumus uz turpmākiem pasākumiem un produktu un pakalpojumu jaunumus?

Šī informācija tiek glabāta un apstrādāta saskaņā ar mūsu konfidencialitātes politiku.