2023-03-07 Product News

Alfa Laval ievieš jūrniecības nozarē pirmos biodegvielai paredzētos separatorus

Biodegviela ir mūsdienīga un pieejama degvielas izvēle, kas var palīdzēt klientiem, kuri izmanto jūras transporta līdzekļus, samazināt oglekļa dioksīda emisijas. Tomēr, lai gan biodegvielas samazina CO2 emisijas, tās rada arī jaunas darbības problēmas. Alfa Laval ir pirmā tirgū, kas tos risina, piedāvājot biodegvielai optimizētus separatorus un separatoru uzlabojumus.

Nodrošināta saderība ar populārākajām biodegvielām

Tādas biodegvielas kā HVO (hidrogenēta augu eļļa) un FAME (taukskābju metilesteris) var izmantot dīzeļdzinējos bez būtiskām dzinēja modifikācijām. Tās var būt oglekļa ziņā neitrāla alternatīva, ja tiek ražotas no atbilstošas biomasas, taču tās joprojām ir efektīvi jātīra, lai novērstu veiktspējas problēmas un dārgu dzinēja nolietošanos. Pirmo reizi kuģniecības nozarē Alfa Laval ātrgaitas separatori tagad ir saderīgi ar HVO (EN15940) un FAME (EN14214 vai ASTM D6751) maisījumiem, kas sastāv no degvielas atlikumiem un/vai destilāta.

"Mēs lepojamies, ka varam atbalstīt mūsu klientu dekarbonizācijas ceļu, neatkarīgi no tā, kādu degvielas ceļu viņi izvēlas," saka Markuss Hofmans (Markus Hoffmann), Alfa Laval Jūras kuģu atdalīšanas un siltuma pārvades iekārtu globālais pārdošanas vadītājs. "Biodegviela būs daudzu jūras kuģu izvēle, taču klientiem jābūt pārliecinātiem, ka viņu iekārtas ir tam sagatavotas. Ar biodegvielai gataviem separatoriem un rentabliem biodegvielas modernizācijas risinājumiem Alfa Laval var nodrošināt šo pārliecību."

Gatavi biodegvielas sarežģītībai

Biodegvielas jau tiek plaši izmantotas, un ISO plāno tās iekļaut ISO 8217 2024. gada pārskatītajā versijā. Tomēr tās var sagatavot dažādos veidos, un to īpašības ievērojami atšķiras - gan no tradicionālajām degvielām, gan cita no citas. Tā kā tās atšķiras blīvuma, mitruma absorbcijas un citu īpašību dēļ, to uzglabāšanai un apstrādei ir nepieciešama papildu rūpība.

Lai nodrošinātu optimālu biodegvielas atdalīšanu, Alfa Laval ir pārveidojusi gan iekšējās bļodas sastāvdaļas, gan separatora programmatūru. Tādējādi HVO, FAME maisījumu vai tradicionālo degvielu iestatīšana ir vienkārša parametru maiņa. Šie uzlabojumi ir iekļauti jaunajos Alfa Laval piedāvātajos separatoros un ir pieejami arī kā esošo separatoru uzlabojumi.

"Biodegvielu optimizācija nenotiek vienā dienā," saka Hofmans. "Mūsu biodegvielai gatavie separatori ir balstīti uz padziļinātu izpratni par degvielām, plašiem pētījumiem Alfa Laval Testēšanas un apmācību centrā un ilgstošu sadarbību ar ISO un CIMAC. Tā kā biodegvielas turpina attīstīties, klienti var paļauties uz Alfa Laval efektīvu dzinēju aizsardzību, tāpat kā tas ir noticis ar tradicionālajām kuģu degvielām."

Lai uzzinātu vairāk par biodegvielai gataviem separatoriem un Alfa Laval pieeju biodegvielai, lūdzu, apmeklējiet: www.alfalaval.lv/marinebiofuel

 

 Lai iegūtu papildu informāciju, lūdzu sazinieties ar:

Dr Markus Hoffmann

Jūras kuģu atdalīšanas un siltuma pārneses iekārtu globālais pārdošanas vadītājs

Alfa Laval Marine Division

Phone: +46 73 059 26 41

E-mail: markus.hoffmann@alfalaval.com

 

Helena Sannicolo

Mārketinga komunikāciju viceprezidente

Alfa Laval Marine Division

Phone: +46 70 569 3806

E-mail: helena.sannicolo@alfalaval.com

 

Šis Alfa Laval

Alfa Laval ir pasaules līderis siltuma pārneses, centrbēdzes atdalīšanas un šķidrumu apstrādes jomā, kas darbojas enerģētikas, jūrniecības, pārtikas un ūdens aprites jomās, piedāvājot savas zināšanas, produktus un pakalpojumus dažādās nozarēs aptuveni 100 valstīs. Uzņēmums ir apņēmies optimizēt procesus, veidot atbildīgu izaugsmi un veicināt progresu, lai atbalstītu klientus to biznesa mērķu un ilgtspējības mērķu sasniegšanā.

Alfa Laval inovatīvās tehnoloģijas ir veltītas materiālu attīrīšanai, attīrīšanai un atkārtotai izmantošanai, veicinot atbildīgāku dabas resursu izmantošanu. Tās palīdz uzlabot energoefektivitāti un siltuma atgūšanu, uzlabot ūdens attīrīšanu un samazināt emisijas. Tādējādi Alfa Laval ne tikai paātrina panākumus saviem klientiem, bet arī cilvēkiem un planētai. Ik dienu padarīt pasauli labāku.

Alfa Laval ir 17 900 darbinieku. Gada apgrozījums 2021. gadā bija 40,9 miljardi Zviedrijas kronu (aptuveni 4 miljardi eiro). Uzņēmums ir kotēts biržas Nasdaq Stokholmas biržā.

www.alfalaval.com

 

Atzīmes

Visas
Alfa Laval oil separator

Kontakti

Dr Markus Hoffmann

Global Sales Manager, Marine Separation & Heat Transfer Equipment

+46 730 59 26 41
markus.hoffmann@alfalaval.com

Kontakti

Helena Sannicolo

Vice President Marketing Communications Alfa Laval Marine Division

+46 8 53 06 52 98
helena.sannicolo@alfalaval.com

Saistīts saturs: